MISTER WONG

Agregar esta página a Mister Wong

miércoles, 2 de mayo de 2012

TEMA 13



TEMA 13: XARXES SOCIALS EN EDUCACIÓ:
TWITTER I FACEBOOK

Algunes característiques de les xarxes socials són:
  • Permeten relacions personals (comunitats amb interessos comuns) que ens donen informació, suport, sociabilitat i sentiment de pertinença, generalment dins de grups amb la mateixa cultura on es comparteixen valors, llenguatge de confiança i normes.
  • Es basen en un programari especial que integra funcions individuals com ara blocs, Wikis, etc., dins de la mateixa cobertura.
  • Com exemples trobem les més habituals: Facebook, Twitter, MySpace, Ning,...



A més, trobem diferents tipus de xarxes socials. D'una banda tenim les personals, on tenim grans quantitats d'usuaris cadascú amb el seu propi espai i la seua informació (Facebook). També existeixen les xarxes temàtiques en les que es centren en un tema concret proporcionant funcionalitats necessàries per aquest (com una xarxa-fòrum que parle d'automòbils). Finalment, trobem les xarxes professionals, dedicades exclusivament a l'àmbit laboral, i en les que trobem a ofertants i treballadors que poden posar-se en contacte (com Linkedin).


Parlem de Facebook; és un lloc de xarxes socials creat per Mark Zuckerberg. Originariament servia com lloc web per a estudiants de la Universitat de Harvard, fins que va obrir-se a tot usuari que tinga un correu electrònic. Disposa d'una llista d'amics i un grup de pàgines on es reuneixen els interessos comuns, i a més proporciona espai (mur o tabló) per penjar fotografies, vídeos,...


També hem vist de què tracta Twitter, aquesta xarxa permet manar missatges de text amb un màxim de 140 caràcters anomenats tweets que es mostren en la pàgina principal de l'usuari. Aquests, poden subscriure's als canals d'altres coneguts. Per defecte els missatges solen ser públics encara que podem configurar-ho per tal de privatitzar-ho.

Entre les aplicacions educatives d'aquestes pàgines trobem poder donar noticies en temps reals dintre de la comunitat educativa (reunions, exàmens, trobades, butlletins informatius, beques,...), establir un canal de notícies diferit mitjançant Widgets que permeten publicar informació, i establir una comunicació bidireccional entre el centre i la comunitat educativa d'aquest. Alguns exemples són:
Trobem altres mitjans, com els següents, que ens permeten donar aplicacions a les nostres xarxes socials per tal que tinguen alguna implicació educativa dins de la formació dels nostres alumnes:
  • Study Groups: col·laboració entre companys de classe i planificació de tasques per als diferents cursos amb llistes de tasques, temes diferents, horaris,...
  • Mathematical Formules: amb aquesta aplicació podem escriure missatges als nostres amics amb formules matemàtiques.
  • CiteMe: amb aquesta aplicació pots obtenir cites a las teues notes amb format de WorldCat, el catàleg més gran del món.
  • BooksiRead: permet qualificar i compartir opinions sobre els llibres que estàs llegint o has llegit anteriorment, consultant opinions d'altres persones o cercant gustos similars.
A continuació trobem un link que ens porta a l'enllaç de la Webquest que la meua companya i jo hem treballat per a classe:

No hay comentarios:

Publicar un comentario